Duurzaam

Wij werken 100% biologisch dit betekent dat alles wat u bij ons eet daadwerkelijk 100% biologisch is. Vanaf 2016 tot en met eind 2019 hebben wij het gouden 100% ekokeurmerk gevoerd, vanwege de hoge kosten hebben we hier helaas mee moeten stoppen maar bij ons gaat het groene werken en leven gewoon door! Ook hebben we er vanaf onze start voor gekozen onze schoonmaak geheel biologisch te houden, waardoor u niet bang voor hoeft te zijn dat u chemische reststoffen bij ons binnen krijgt en het is een stuk beter voor het milieu (ook ons toiletpapier is biologisch).

Wij gebruiken dan natuurlijk ook eko-gecertificeerd vaatwasmiddel, verven en oliën op basis van lijnzaadolie en wij hebben al veel hout en rvs een tweede leven gegeven in ons restaurant in de vorm van meubels, aankleding en keukenmaterieel.

Onze afvalstromen worden natuurlijk gescheiden in glas, plastic en van al het groen- en eetafval maken we compost die we gebruiken wij om onze tuin en die van anderen vruchtbaarder te maken. Deze grond gebruiken wij om verschillende kruiden en enkele bijzondere groenten te telen zoals borage, tomatillo’s en natuurlijk verse fenegriek. Ook maken wij goed gebruik van alle eierschalen die we overhouden van het restaurant, deze vermalen wij en deze zorgen daardoor in de tuin voor een langzame afgifte van kalk daar waar het nodig is.

Onze paddenstoelen verkrijgen wij van de biologische oesterzwamteler Martien van de Middelwaard in Loo en de eieren komen van Chris en Marjanne van de Lankerenhof, die wij samen met de paddenstoelen afhalen op de biologische markt bij Biodivers (Marc Jan de kaas- en eierboer).

Wij kopen onze stroom duurzaam in, hiernaast besparen we energie waar wij het besparen kunnen.

Daarnaast gebruiken wij voornamelijk grootverpakkingen, dit is een enorme besparing wat betreft verpakkingsmateriaal.