Wie zijn wij?

Joel Fransen Daalmeijer en Marianne Balk draaien het restaurant met zijn tweeën.
Marianne is de spil achter al het eten, ze bedenkt, kookt, combineert.
Joel is meubelmaker en houdt zich in en rondom de zaak bezig met allerhande zaken, van hulp in de keuken en serveren tot klussen aan het pand.

Over Marianne: Van jongs af aan stond ik mijn moeder al te plagen door het zojuist door haar gefabriceerde deeg op te snoepen. Na een tijdje was mijn moeder het zat en liet ze me zelf cakes ed. maken om mij kennis te laten maken met de teleurstelling die je overkomt wanneer er te weinig deeg overblijft. Dat was het begin van jarenlange experimenten. Deze begonnen bij zoet (toetjes en gebak) en toen ik wat ouder werd begon ook het hartige te trekken. In die tijd was ik nog een vleeseter en passeerde dat dus ook regelmatig de revue. Maar omdat ik vooral van tijdrovend creëren hield was brood bakken en kaasmaken favoriet.
Nadat ik het koken uit het oog verloor door andere bezigheden ben ik er naartoe terug gekeerd in een periode waarin ik me niet goed voelde. Weer bezig zijn met de basis van voedsel en smaaktonen gaf me eindelijk die rust en het plezier waar ik zo naar verlangde. En wat is er mooier dan dit te delen met mensen in een eigen restaurant!

Over Joël: Altijd aan het bouwen of bedenken, van kinds af aan al bezig met allerlei “praktische uitvindingen” en dingen uit elkaar halen om te kijken hoe het werkt. Na een technische opleiding gevolgd door een opleiding aan de design academie om zijn vaardigheden verder uit te diepen heeft hij zich vooral toegelegd op het vervaardigen van meubels. Dit is terug te zien in ’t Eetatelier in de verschillende tafels en het prachtige kabinet (ombouw) van de keuken. Zijn werk bestaat vaak uit het hergebruiken van oud materiaal in een andere context maar kan ook helemaal nieuw zijn. Vaak is hij uren bezig met tekeningetjes te maken om zijn ontwerpen te perfectioneren, naast het werk in het restaurant is dit wat hem dagelijks bezighoudt, wat vaak resulteert in een prachtige tafel, lamp of een perfecte technische oplossing.
Joël is zijn hele leven al gefascineerd door lekker eten. Nadat hij kennis had gemaakt met de smaak van de biologische keuken was het een heel natuurlijk gevolg om mee te helpen om ’t Eetatelier neer te zetten en heeft hij met zijn creatieve vaardigheden zijn personal touch aan het restaurant gegeven.

eetatelier_KAARTFLYER2