Diëetinformatie

Als je een allergie hebt of een dieet volgt kan het lastig zijn om lekker uit eten te kunnen gaan. Omdat ik dit uit eigen ervaring ken pas ik met alle liefde een gerecht speciaal voor u aan, mits u dit ten minste één dag van te voren (dit is niet nodig bij een gluten- of lactose-intolerantie) aangeeft. Voor ons geldt hoe eerder hoe prettiger.
Hierbij is het belangrijk dat u al uw intoleranties doorgeeft, wanneer je bijvoorbeeld voor je gluten-intolerantie reserveert én geen suiker mag, vergeet dan de suiker niet te benoemen. En we willen ook heel graag weten of u een voor- en/of nagerecht zou willen, zodat we niets hoeven te verspillen.

Ik kan aanpassingen maken voor simpele diëten zoals lactosevrij, suikervrij en koken voor een gluten-intolerantie. Met een simpele notenallergie (dus niet waar een adrenalinespuit bij te pas moet komen als het mis gaat) of appelallergie heb ik geen probleem. Meervoudige intoleranties of allergieën samen of extreme diëten worden te complex om naast de ‘gewone keuken’ te bereiden ook diëten zonder zout of olie en fructanen  is voor mij niet haalbaar. Soms lukt het me wel om toch een ‘moeilijk’ dieet in te passen zoals bijvoorbeeld fodmap of koolhydraatarm hiervoor vragen we wel € 7,50 extra per persoon. Wanneer je een ‘moeilijk’ dieet hebt graag een ook lijst met dingen die je wel mag, naast de lijst van de dingen die je niet mag, dat maakt het voor mij een stuk makkelijker om iets uit te puzzelen

Daarnaast is onze keuken niet vrij van gluten- en lactose, en notensporen dit betekend dat ik voor mensen met coeliakie, galactose of ernstige notenallergie dus niets kan doen.

eetatelier

Reacties zijn gesloten.